Posted 2013. május 8. szerda by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Zöld felhőkarcoló Szingapúrban

parkroyal-singapore-zold-felhokarcolo
parkroyal-singapore-zold-felhokarcolo

Egy nem szokványos „zöld felhőkarcoló” épült Szingapúrban, amelyben egy valódi, kúszónövény jellegű tetőerdő található. Az épület, amely 15 000 m2 területnyi függőkertet foglal el, a Park Royalban épült fel. A Park Tower-nek nevezett felhőkarcoló, amelyet egy évvel ezelőtt kezdett építeni a WOHA Architects, megvalósította a fenntarthatóság és a hatékonyság kritériumainak minden elemét és egy igazi „zöld várost” alakítottak ki.

Az épületet úgy tervezték, hogy a Hong Lim parkot, Szingapúr egyik legnagyobb parkját kiterjesztették és átalakították a főváros valóságos oxigén lélegzőjévé.

Annak ellenére, hogy az épület szerkezetének kivitelezése túlnyomórészt betonnal történt, minden környezeti és technológiai előnye adott, s ez lehetővé tette, hogy a felhőkarcoló elnyerje, a környezetvédelmi szempontból legismertebb díjat a szingapúri Green Mark Platinumot.

A homlokzat dúsan zöldellő függőkertje mögött helyezkednek el a szálloda legkisebb részletekig kidolgozott és gondozott szobái, és olyan esztétikai formává alakították, amely szinte szimbolizálja a terep morfológiáját, mintegy újabb hivatkozásként a természetre.

Szingapúr városa már jó ideje nagy érdeklődést mutat a megújulás és a hatékonyság iránt, olyannyira, hogy sikerült megvalósítania olyan építészeti alkotásokat, mint a Wilkinson-csapat által tervezett botanikus kert, amely egyedülálló a maga nemében.

Forrás: energiacentrum

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi