Posted 2015. október 8. csütörtök by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Tempescope – dobozos időjárás előrejelzés

temepescope idojaras szimulator geek kutyu
temepescope idojaras szimulator geek kutyu

Íme a legmenőbb lakás dísztárgy, amit eddig láttál. Ez a szerkezet tulajdonképpen arra jó, hogy véletlenül se kelljen kinézned az ablakon, hogy megtudd, esik-e az eső. De mennyivel trendibb, mint egy mobil alkalmazás, nem? Nézd meg videón a működést:

Ken Kavamoto szoftverfejlesztő Mariana-szigeteki pihenése közben megálmodott egy olyan tárgyat, amiben bármikor láthatja a napi aktuális időjárást.

A Tempescope prototípusát egy samponosdobozra fejlesztette ki. Az időjárás-előrejelző szivattyúval, vízzel feltöltött, ultrahangos, LED-diffúziós edény az internetről összegyűjtött adatokból szimulálja a várható napi időjárást.

Az eszköz szinkronizálható a telefonunkban található időjárás-applikációval, így nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy azon a helyen, ahol élünk, milyen az időjárás, hanem azt is, hogy a barátnőnk egy másik városban milyen időjárásra ébredt.

A Tempescope még nincs forgalomban. Van egy nyílt forráskódúváltozata, az Open Tempescope, amit – az eredeti híján – az útmutató alapján bárki megépíthet magának.

Miután a fejlesztő szembesült a készülék iránti nagy igénnyel, forrásgyűjtő kampányba kezdett az Indiegogón.

Forrás: 365

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi