0
Posted 2011. március 23. szerda by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Pepsi palack 100 százalékban növényből

pepsi_bio-bottle
pepsi_bio-bottle

Végre a nagy üdítőital gyártók is kezdik komolyan venni, hogy a több milliárd műanyag palack elég rendesen terheli a környezetet, és lassan átállnak a növényi alapú palackokra.

A PepsiCo 100 százalékban növényi alapú PET palackot fejlesztett ki, amit várhatóan 2012-től vezetnek be.

A PepsiCo az innovációval a fenntartható termelési folyamatokat kívánja erősíteni a működése során, továbbá a felelős vállalati magatartás jegyében az olajtól való függőséget úgy csökkenti, hogy közben hulladékból állít elő újfajta csomagolást.

A palack növényi alapanyagokból, többek között vesszős kölesből, fenyő kéregből és kukoricacsőből készül. A jövőben a vállalat narancshéjat, krumplihéjat, zabkorpát és további élelmiszeripari melléktermékeket is fel fog használni erre a célra.

A biológiai és kémiai eljárások segítségével a PepsiCo kidolgozott egy olyan anyagszerkezetet, amely azonos a kőolaj alapú PET palackéval. Ennek eredményeként az új palack úgy néz ki és tapintásra is ugyanolyan, mint a jelenleg forgalomban lévő PET italcsomagolások.

A PepsiCo az innovációval a fenntartható termelési folyamatokat kívánja erősíteni a működése során, továbbá a felelős vállalati magatartás jegyében az olajtól való függőséget úgy csökkenti, hogy közben hulladékból állít elő újfajta csomagolást. A tervek szerint 2012-ben vezeti be az új üveget. Amennyiben a tesztelések során a piac jól fogadja az új csomagolást, akkor teljesen átállnak erre a gyártásra.

Forrás: marketinginfo

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi