Posted 2013. június 4. kedd by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Hogy neveljünk rekord méretű paradicsomot?

pari
pari

Szeretnétek egy nagy paradicsom ültetvényt? Egyetlen növény is elegendő lehet egy család szükségleteinek ellátására, a lényeg az, hogyan neveljük fel a palántát. Sok különböző módszer létezik… kezdve azzal, hogy egyszerűen csak ledugjuk a növényt a földbe. Viszont az egyik legjobb módszer, ami tényleg vizet is szállít a gyökerekhez. Lássuk:

A naturahirek.hu csapata alakította ki a módszert, miszerint:

“Ez egy olyan módszer, amelyet igényeinknek megfelelően alakítottunk ki, tippeket használva fel a “How to Grow World Record Tomatoes” c. könyvből. Ily módon, könnyedén 1.8 m- 3,4 m magas paradicsom növényünk lehet minden évben… szervesen, természetesen!

Először vettem egy pár méter vízelvezető csövet (pl. egy PVC csövet) és lyukakat fúrtam bele, 15 cm-es távolságra. Miután az ágyat felszántottuk, ásunk egy lyukat mindkét oldalon ahol a paradicsom növényt ültetnénk.

tomato1

Tegyünk egy hosszú csövet a lyukba.

 

Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe!

Töltsük tele a lyukat földdel, de ne menjen a csőbe!

 

 

Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Van pár olyan ketrecünk, amely kétszer olyan magas mint a legnagyobb 3 méteres növényünk.

Tegyünk paradicsom ketreceket a cső mellé mindkét oldalra. Van pár olyan ketrecünk, amelyek kétszer olyan magasak mint a legnagyobb növényünk.

 

Próbáld ki ezt a módszert a nyáron. Nem fogod elhinni, hogy milyen mélyre megy majd a víz a gyökerekhez, és hogy milyen hihetetlenül befolyásolja majd a paradicsom fejlődését. Kicsi, boltban vásárolt ketreceink voltak eddig a paradicsom növényeinkhez. De most, miután ezt a módszert alkalmazzuk, feltétlenül szükségünk van izmos, egyedi ketreceinkre.

Mostmár csak annyit kell tennünk, hogy a csövek tetjére tölcsért illesztve esővízzel meglocsoljuk növényeinket, vagy hagyjuk hadd végezze el a munkát maga az eső.”

summer2011 004

Forrás: naturahirek

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi