Posted 2015. február 11. szerda by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Forró energia

FORRO-ENERGIA
FORRO-ENERGIA

Szituáció:

Túrázni indulunk…okosetelefonról nem akarunk lemondani. Fotózni és becsekkolni mégiscsak kell, anélkül megáll az élet, nemde? Nade nincs ennyi akksi a világon…

A modern készülékek általában egy, vagy maximum másfél napig bírják egy feltöltéssel. Ilyenkor vihetünk magunkkal valamilyen külső áramforrást… vagy gondolkozhatunk teljesen “zölden” is egy ötletes eszköz segítségével.

A PowerPot egy elsősorban túrázóknak kifejlesztett könnyű kis fémedény, a régi katonai “csajka” huszonegyedik századi utódja. A közel másfél literes edényben tűzön, gázmelegítőn vizet lehet forralni, megfőzni egy teát, kávét, vagy levest. Eközben azonban az edénybe épített termo-elektromos elem áramot is termel, amelyet egy szabványos USB csatlakozón keresztül fel lehet használni közvetlenül a mobil eszközök töltésére, vagy egy külső akkumulátorban tárolni és bármikor felhasználni világításhoz, vagy töltéshez.
A készülék működése a hőmérséklet-különbségen alapul, ami az edény alját érő forró tűz és a benne lévő hidegebb folyadék között jön létre. A kis edénnyel a konnektoros USB töltő-adapterekével megegyező, (5 Volt / 1 Amper) elektromos áramot lehet létrehozni. Az áram a melegítés megkezdését követően, egy-két percen belül máris használható a szabványos USB-csatlakozón keresztül.

A PowerPot nomád körülmények között egy kiváló segédeszköz, ami lehetővé teszi, hogy bárhol, bármilyen körülmények között is üzemképesek legyenek mobil eszközeink. A 150 dollár körüli áron forgalmazott PowerPot az Egyesült Államokban készül és Magyarországon is hamarosan megvásárolható lesz néhány webáruházban.

Forrás: hír24

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi