0
Posted 2011. április 22. péntek by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Föld Napja programok

criticalmass2011
criticalmass2011

Pár programajánlat a Föld Napja kapcsán:
l

l

l

l

l

Budapest:

Péntek, 08.00 – 17.00
Gellért-hegyi takarítás

A szervezők várják a természet és a Gellért-hegy barátait, családokat, iskoláscsoportokat, baráti társaságokat kényelmes, munkára alkalmas öltözetben. Tennivaló mindenkinek akad: idén is lesz szemétszedés amatőröknek, profiknak és pókembereknek, pad- és díszkorlát-festés művészi hajlamúaknak, a játszótéren gyöngykavics-terítés és egyéb szépítő munkák. Szakmai vezető: Telepy Zoltán, 20/337-3301

A takarítás során nemcsak a gyalogosan megközelíthető helyeken szedik össze a szemetet, hanem alpinista technikával olyan területeken is, ahova egyébként nem lehet eljutni.

Idén külön meglepetés is lesz: Budapest legnagyobb ivóvíztárolója (14.00 és 16.00 óra között), és az Aragonit barlang (14 h-tól 19 h-ig óránként induló csoportokkal) is látogatható lesz azoknak az önkénteseknek, akik részt vesznek a programon.
Bővebben: http://www.facebook.com/event.php?eid=117910698287582&index=1

Péntek 11 órától
Millenáris Park, Európa Pont – Újrahasznosítás

Recycling piac nyílik 14 órakor, ahol iparművészek által készített újrahasznosított termékek börzéje mellett, kézműves foglalkozást is tartanak. A gyerekek maguk is előállíthatnak recycling termékeket, s munkájuk közben DJ Kanada Káosz (Tilos) biztosítja a hangulatzenét.

Délután a Pingvinek vándorlása című Oscar díjas dokumentumfilmet vetítik, ezt Slam Poetry előadás követi MC Ponsa, MC Zeek és Vajna Bali főszereplésével, akik szintén a Föld napjához tematikusan igazodó fellépéssel készülnek. Az est záróakkordjaként pedig nyolctól Ez a Divat koncerttel vár mindenkit az Európa Pont.
Bővebben: http://www.millenaris.hu/egyeb-programok/a-fold-napja/

Péntek, 10.30─11.00
Földgolyót a Föld napján a XIII. kerületben

A Tücsök Kézműves Műhelyben földgolyót készíthetünk a Föld napján, amit távozáskor mindenki magával vihet. Helyszín: Tücsöktanya Játszóház és Kisdedóvó, Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A (XIII. Kerületi Kártyával ingyenes)
Bővebben: www.kult13.hu

Péntek, egész nap
Törődj a világgal! – Föld napja a Mezőgazdasági Múzeumban

Az Interaktív tudástárban számos izgalmas kísérlet során nyerhettek betekintést a jövőbe. Kiszámolhatjátok a saját ökolábnyomotokat, hasznos ismereteket szerezhettek a szelektív hulladékgyűjtésről, miközben a búza csírázását is megfigyelhetitek. A liget csodái című programon a természetet vehetitek szemügyre testközelből az aljnövényzettől kezdve egészen a fákig, az Öko-játszóban pedig kipihenhetitek a nap fáradalmait.
Bővebben: www.mezogazdasagimuzeum.hu

Péntek, 17:00
Városfelfedező séta a Föld napja alkalmából

A budapestUNDERGUIDE a Fogasházba vár, ahol egy rövid beszélgetés után elindul a séta, melynek során megpróbálják bemutatni a fenntarthatóság szempontjából fontos kontrasztokat a városban. Apró design műhelyek titkaiba is belepillanthattok és szeretnék, hogy mindannyian újragondoljuk, hogy miért óriási a jelentősége annak, hogy helyi kézművesek és tervezők termékeit keressük utazásaink során.
Bővebben: http://www.facebook.com/event.php?eid=139247906146323

Szombat, egész nap
Ökoteregetés a Gödörben

Föld napi ruhacserebere piknikkel, zene a fűben, palántázás, falzöldítés, ökoteregetés
Bővebben: www.godorklub.hu

Szombat, órától
Irány a zöldbe: Mozdulj a zöld Budapestért a Föld Napján

„Tiszta hegyoldal” akció – gyere és segítsd atlétákkal a hegyoldal szebbé és tisztábbá tételét. Környezetvédelmi bemutató, totó és kvízjáték; „Sport és a természet” címmel rajzverseny eredményhirdetése; séta, gyaloglás; játékos sport és gyermekprogramok (pl. húsvéti tojás keresése). A programokon szakképzett túravezetők irányításával védett virágok, fák bemutatása és fényképezése. Helyszín, regisztráció: Budapest, Normafa (90A busz végállomás, parkoló mögött). Az első 200 jelentkező emblémázott pólót, további 100 jelentkező sportsapkát vehet át.
Bővebben: www.extrem.hu

Hétfőig
Fővárosi Állat- és Növénykert – Föld Fesztivál és Zöldhúsvét

Vidéken:

Szombat, 9 órától a Főtéren
Balatonfőkajár – Komposztálás, cserebere, takarítás

A helyi civil szervezetek Föld napi szemétgyűjtést, komposztládák kiosztását, újrahasznosított cserebere börzét, rajzpályázatot szerveznek Balatonfőkajáron a Föld napján. 15.00 órától az Általános Iskola zsibongójában előadás a környezetvédelemről kicsiknek és nagyoknak, valamint húsvéti játszóház az újrahasznosítás jegyében.
Bővebben: Általános Iskola, Forróné Seress Zsuzsa (06 88 483-201)

Péntek, egész nap
Debrecen (Állatkert) – GAIA, a Föld napja

„Egy tölgy élete” bemutató átadása: Az erdők nemzetközi éve rendezvényei.
Bővebben: www.zoodebrecen.hu

Péntek, egész nap
Nyíregyháza – kerékpárünnep és biopiac

Föld napja, Kossuth tér – „Kerékpárünnep” – kerékpáros ügyességi vetélkedők, CriticalMass felvonulás, kiállítás, koncert + biopiac és helyi termékkóstoló, kézműves vásár és foglalkozás.
Bővebben: www.e-misszio.hu

Péntek, szombat
Békéscsaba – Kerékpártúrák a Föld napján

Pénteken kerékpártúra és Critical Mass kerékpáros felvonulás a Föld napja alkalmából. Táv: 18 km, időtartam: 1,5 óra. Várnak mindenkit, aki tekerne egyet a Critical Mass előtt. A tempó a csapathoz igazodik! Szombaton csoportos indulás Békéscsabáról, csatlakozás bárhol az útvonal közben.
Bővebben: www.csabaibihargok.hu

Péntek, 10:00 – 15:00
Szeged – szelektív hulladékgyűjtés / Föld napja a szegedi Füvészkertben

Hulladékból termék kiállítás, többállomásos családi foglalkozás, „Hozd vissza” másodnyersanyag átvételi pont, szelektív hulladékgyűjtési totó, a környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedők várják a környezettudatos szegedieket.
Bővebben: www.szkht.hu

Péntek, 16:00
Eger – Föld Napja – Critical Mass bringás felvonulás (Érskkert, Szökőkút)

Szombat
Tihany – Föld napi túra – túrázás a Tihanyi-félszigeten

Föld napja – Ahol az első balatoni tűzhányók megszülettek. A Tihanyi-félsziget korabeli védetté nyilvánításban is meghatározó szerepe volt annak a sokszínű földtani-vulkanológiai örökségnek, amely e gyönyörű táj karakterét alapvetően meghatározza.
Bővebben: www.bfnp.hu

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi