Posted 2013. július 31. szerda by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Elektromos kiskocsi – 100km 300Ft

sosto-elektromos
sosto-elektromos

Városgondnok kezdte meg működését a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn. A közterületi ellenőrzések ellátásához környezetbarát, kétmillió forint értékű elektromos kisautót adományozott csütörtökön egy környékbeli magáncég.
Elektromos autót kapott a várostól a NYÍRVV városgondnoka. A környezetbarát járművel járja majd az utcákat, figyeli a közlekedés és városüzemeltetés területén felmerülő problémákat, és ha szükséges, azonnal intézkedik. A városgondnokot munkája közben bárki megszólíthatja, s ha a városlakóknak a közterületekkel kapcsolatban észrevételük van, azt telefonon is bejelenthetik.

Nyíregyháza polgármestere adta át az elektromos autót a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. városgondnokának, aki ezzel járhatja majd az utcákat, és figyelheti a közlekedéssel és városüzemeltetéssel kapcsolatos problémákat. Az elektromos autó környezetbarát, maximum sebessége 35–40 km/h, működési költsége pedig 100 kilométeren 300 forint. A NYÍRVV-nél két éve működik kísérleti jelleggel a Városgondnoki Szolgálat, a cél az, hogy gyorsan haladhasson a városban, és ha kell, azonnal intézkedhessen. A városgondnok munkája megkönnyítéséért kapta a várostól a környezetbarát autót.

A városgondnok feladata a közterületek ellenőrzése, a problémák felkutatása, a lakossággal, a rendőrséggel és a polgárőr szervezetekkel való kapcsolattartás, figyelemmel kíséri közúti jelzőtáblák kihelyezését, az útburkolati jeleket, az utak minőségét, ellenőrzi a közfoglalkoztatottak közterületen végzett munkáját, és figyeli a játszóterek, parkok állapotát. A NYÍRVV dolgozóit információval látja el, és közvetíti a lakossági észrevételeket.
A városgondnokot munkája közben bárki megszólíthatja, s ha a városlakóknak a közterületekkel kapcsolatban észrevételük van, azt a 70/387-8914-es telefonszámon jelezhetik. A tervek szerint Nyíregyházán egy másik elektromos autóval közlekedő városgondnok is szolgálatba áll, ő Sóstón figyeli majd a közterületeket.

Forrás: nyiregyhaza.hu

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi