Posted 2015. október 6. kedd by ZoldBandi in AKTUÁLIS
 
 

Bezöldülnek az elektromos autók

zold rendszam magyarorszag mennyibe kerul
zold rendszam magyarorszag mennyibe kerul

Mindenki nyugodjon meg, aki halványzöld hátterű rendszámot lát egy autón, nem a szeme káprázik és nem is egy mini huligán pingálta ki szövegkihúzóval azt. 2015. október 5-én adták át és szerelték fel az első zöld alappal és fekete betűkkel ellátott rendszámtáblát. Mostantól erről is felismerhetjük az elektromos autókat.

A Jedlik Ányos Klaszter célja, hogy 2020-ig a hazai járműpark 1,5 százaléka elektromos legyen. Emellett a villanyautók megkülönböztetéséről is gondoskodtak, mostantól már igényelhető a zöld rendszám. Ára ugyanannyi, mint a hagyományosé, azaz 8500 Ft-ot kell fizetni érte.

A két hete megrendezett Magyar Elektromobilitás Napján elhangzott, hogy két év múlva, 2017-ben robbanhat az e-bomba az európai és egyben hazai piacon is. Emellett arról is beszámoltunk, hogy hamarosan 150 új villanytöltő létrehozását tervezik szerte az országban. Arról jelenleg még nincs információ, hogy milyen előnyökkel jár majd a zöld rendszám használata. Pl. lehet-e majd használni a busz sávot? Nem kérdés, hogy egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az e-autók, hatótávjuk és áruk azonban jelenleg még kívül esik az átlagautósok komfortzónáján. Amennyiben a Jedlik Ányos Terv az ígéreteknek megfelelően áfamentességet hoz, akkor jelentősen közelebb kerülnek majd, ám ez legkorábban és legjobb esetben is csak jövőre várható.
Mostantól egyre többször láthatunk magunk előtt hasonló képet. Nyugalom, nem a szemünk káprázik, a rendszám valóban halványzöld hátteret kapottMostantól egyre többször láthatunk magunk előtt hasonló képet.

Forrás: autónavigátor

Szólj hozzá!

hozzászólás


ZoldBandi